Tanks en vaten

Tanks en vaten

Tanks en vaten

Goede isolatie voor industriële opslagtanks en vaten

Industriële opslagtanks en vaten dienen goed geïsoleerd te worden.

Industriële opslagtanks en vaten zijn net zo variabel in grootte, vorm en bedrijfstemperatuur als de processen die zij ondersteunen.
Voor tankisolatie is het van groot belang dat het isolatiesysteem voldoet aan alle procesvereisten op het gebied van vormvastheid, behoud van warmte of koude en de veiligheid waarborgt.

De ISOVER Industriële isolatie-oplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

 

Tanks en vaten – ISOVER thermische isolatie-oplossingen

ISOVER biedt een ruime keuze aan minerale wol materialen elk met een scala aan verschillende kwaliteiten en prestatieniveaus om aan specifieke milieu- en klantbehoeften te voldoen. Voor een hoge mate van energie-efficiëntie in tankwanden en –daken biedt Isover ULTIMATE™ U TECH platen en rollen, die warmteverlies, gewicht en benodigde ruimte aanzienlijk verminderen.

Voor thermische en akoestische isolatie van tankwanden bij temperaturen tot 250°C, bieden de lichtgewicht rollen in glaswol met crimping technologie, zoals de Isover TECH Climcover Crimped Roll 2.0 Alu2 de perfecte oplossing.
ISOVER CRYOLENE oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor de isolatie van cryogene tankwanden en -daken. De zeer veerkrachtige glaswolrollen zijn zodanig ontworpen dat ze hun elasticiteit behouden bij temperaturen van -170°C tot +120°C. Door de afwerking met versterkt glasvlies of versterkt aluminium beschikken CRYOLENE producten over een hoge treksterkte.

Gelijk welk ISOVER product U kiest om leidingen en tanks thermisch te isoleren, steeds zijn ook akoestische en brandveilige eigenschappen aanwezig: ISOVER producten zijn onbrandbaar en hebben een hoge luchtdoorstromingsweerstand met bijhorende gunstige prestatie. Als corrosie een issue op roestvast stalen oppervlakken, kies dan voor ISOVER producten met hydrofobe en waterafstotende eigenschappen (AS-kwaliteit) en laag chloridegehalte om het risico op corrosie onder isolatie (CUI) te beperken.

Tenslotte is er keuze uit verschillende afwerkingen, zoals versterkt aluminium of glasvlies.

Voor elke situatie bestaat er een ISOVER oplossing die voldoet voor uw project.

Tankdaken - thermische isolatie met hoge mechanische sterkte

Wanneer de toegang tot het tankdak een hoge belasting aan de isolatie stelt, leveren ISOVER platen met een hoge dichtheid de benodigde drukvastheid om het dak beloopbaar te maken. Vanwege hun hoge drukvastheid en gewicht vereisen Isover steenwolplaten voor tankdaken geen aanvullende bevestiging of ondersteunende structuur, waardoor de kans op koudebruggen aanzienlijk wordt verminderd.
Als tankdaken van een metalen bekleding moeten worden voorzien, moet deze echter op een ondersteunende structuur door de isolatie worden bevestigd volgens de verschillende lokale specificaties en normen die van toepassing kunnen zijn.

Holle ruimten en moeilijk bereikbare zones

Afhankelijk van het ontwerp van een tank, bijvoorbeeld dubbelwandige constructies, kunnen holle ruimtes ontstaan die u niet met normale platen en dekens kunt isoleren. Voor deze moeilijk bereikbare zones biedt ISOVER losse glaswol producten die u eenvoudig kunt verwerken. Deze wol biedt de flexibiliteit en de structuur om het algemene isolatieniveau te behouden. ISOVER losse wol is beschikbaar met en zonder binder. U verwerkt het eenvoudig met de hand of u blaast het in met speciale blaasmachines.
 

Wil u meer weten over onze industriële isolatieoplossingen voor tanks en vaten? Neem dan contact met ons op. We bieden u graag ondersteuning bij het brandveilig, thermisch en akoestisch isoleren van uw project.

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw industrie-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die uw wenst.