Schoorstenen en uitlaatsystemen

Schoorstenen en uitlaatsystemen

Schoorstenen en uitlaatsystemen

Isolatie van rookgas- of uitlaatsystemen, waaronder filterapparatuur en industriële schoorstenen

Minder warmteverlies en bescherming van personeel ...

Thermische isolatie van schoorstenen en uitlaatsystemen is de sleutel tot minder warmteverlies en bescherming van het personeel. Verder biedt goede isolatie u extra controle over de  rookgastemperatuur, zodat u condensatie kunt voorkomen. Minder condensatie betekent minder kans op corrosie, wat de levensduur van de installatie verlengt.

Isolatie van industriële schoorstenen en uitlaatsystemen 

De ISOVER industriële isolatieoplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

Voor rechthoekige kanalen hebben we een groot assortiment ISOVER ULTIMATE™ U TECH platen en steenwol platen. Beide producten bieden niet alleen uitstekende thermische isolatie, maar beschikken ook over de benodigde flexibiliteit en mechanische sterkte. Dit is een belangrijke eis, vanwege de sterk wisselende temperaturen en trillingen in schoorstenen en uitlaatsystemen.

Akoestische prestaties

Hoge stromingssnelheden, druk en turbulentie zijn de voornaamste oorzaken van geluid binnen de installaties. Hierdoor is efficiënte akoestische isolatie noodzakelijk. Vooral in bewoonde stedelijke gebieden. ISOVER's industriële oplossingen zorgen niet alleen voor hoge thermische prestaties en bescherming tegen brand, maar ook voor een doeltreffende akoestische isolatie. Dit vermindert de geluidshinder door het systeem aanzienlijk.

Isolatie van industriële schoorstenen

Thermische isolatie van industriële schoorstenen is bijzonder belangrijk om corrosie aan de inwendige stalen kanalen te voorkomen. ISOVER heeft hiervoor diverse passende oplossingen. Afhankelijk van de soort en vorm van de installatie en de temparatuur (MST).

Voor hoge temperaturen

Met ISOVER U TECH en steenwol gaasdekens kunt u het isoleren flexibel, snel en efficiënt uitvoeren. Met het gebruik van ULTIMATE™ bespaart u tot wel 25% ruimte, wat natuurlijk zeer wenselijk is binnen de installatie. Alle ISOVER gaasdekens zijn beschikbaar met een versterkt aluminium bekleding. Dit beperkt de stofvorming en fungeert als dampscherm.

Voor temperaturen tot 250°C

Glaswol en steenwol lamellendekens vormen een prima alternatief voor gaasdekens. Schoorstenen met kleinere diameter kunt u ook met ULTIMATE™ TECH Pipe Sections (industriële leidingschalen) isoleren. ULTIMATE™ schalen kennen dezelfde hoge gebruiktstemperatuur als gaasdekens en zijn sneller en eenvoudiger te monteren.

Isolatie van rookgasinstallaties

De juiste keuze voor rookgasinstallaties in energie- en procescentrales hangt af van factoren zoals temperatuur, vorm, grootte en de vereiste mechanische eigenschappen. Met het volledige TECH assortiment in ULTIMATE™, glas- en steenwolproducten biedt ISOVER altijd de juiste oplossing voor iedere projectspecificatie.

Cirkelvormige leidingen

Bij cirkelvormige leidingen op lage temperatuur gebruikt u ISOVER glaswoldekens met crimping technologie. Bij temperaturen tot 460°C kiest u voor ULTIMATE™ U TECH Rolls 2.0 en 4.0. En tot 660°C kunt u isoleren met TECH gaasdekens in ULTIMATE™ en steenwol.

Rechthoekige rookgaskanalen

In het geval van rechthoekige rookgaskanalen zijn platen over het algemeen gemakkelijker en sneller te verwerken dan rollen. Vooral als u ze in meerdere lagen aanbrengt.

Bij lagere temperaturen tot 250°C, kiest u voor ISOVER glaswolplaten. Bij hogere temperaturen zijn de ULTIMATE™ U TECH Slabs een voor de hand liggende keuze. Zo bereikt u altijd de optimale energie-efficiëntie, met veel minder gewicht dan de traditionele steenwol oplossingen.

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw industrie-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die uw wenst.