Procesleidingen

Procesleidingen

Procesleidingen

Procesleidingen voor het transport van vloeistoffen en gassen

Goede leidingisolatie is essentieel...

Procesleidingen voor het transport van vloeistoffen en gassen vormen een belangrijk onderdeel van het industriële proces. Goede leidingisolatie is essentieel omdat het zorgt voor thermische stabiliteit van het getransporteerde medium. Maar ook voor energiebesparing, minimale warmteverliezen en een lage CO2-uitstoot. Met goed geïsoleerde leidingen creëert u een veilige werkomgeving voor uw werknemers, voorkomt u corrosie door condensatie, beperkt u de geluidsoverlast en levert u een bijdrage aan de brandveiligheid van het gehele proces.

Isolatie-oplossingen voor procesleidingen

De ISOVER industriële isolatieoplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

ISOVER isolatieoplossingen voor procesleidingen kunt u voor een groot aantal toepassingen in een groot temperatuurbereik inzetten.

Rechte procesleidingen – ISOVER U TECH Pipe Sections MT 4.0

Voor de isolatie van leidingen met een diameter tot 365 mm biedt ISOVER voorgevormde schalen. De U TECH Pipe Sections MT 4.0 schalen zijn niet alleen eenvoudig en snel te installeren maar ook licht in gewicht. Daarnaast bieden ze een betere thermische prestatie. Door een lengte van 1,2 m. is de installatietijd korter en reduceert u het risico op koudebruggen met 20%.

Het U TECH Pipe Section MT 4.0 assortiment leveren we in ULTIMATE minerale wol met een maximum service temperatuur (MST) van 660°C. De onbeklede ISOVER schalen zijn onbrandbaar volgens Euroklasse A1 (EN13501). Ze dragen bij aan de hoge eisen voor brandveiligheid in de industriële omgeving.

Grote procesleidingen – ISOVER’s flexibele oplossingen

Flexibele isolatie met onderconstructie

Voor meer gecompliceerde constructies, zoals leidingen met een grote diameter, vaten, complexe componenten en omgevingen met een hoge mechanische spanning, bieden flexibele producten zoals ISOVER Wired Mats een ideale oplossing. Naast de klassieke steenwolproducten, kunt u ook kiezen voor ISOVER gaasdekens in ULTIMATE™ kwaliteit. Zij bieden u een hogere energiebesparing en zijn licht in gewicht.

Flexibele isolatie zonder onderconstructie

ISOVER heeft ook twee flexibele oplossingen voor leidingen zonder onderconstructie. Drukvaste lamellendekens in glaswol (tot 250°C) of steenwol (tot 660°C) kunt u voor elke leidingdiameter gebruiken. ULTIMATE™ Pipe Section Mats (PSM) zijn perfect voor wanneer u een hogere prestatie wenst. Dit zijn isolatieplaten met V-groeven. De lengte en vorm van de V-groeven zijn gedimensioneerd op basis van de diameter en dikte van de leidingisolatie. Het voordeel hiervan is dat ze plat op een pallet worden aangeleverd, wat een besparing oplevert in opslag en transport.

Wil u meer weten over onze industriële isolatieoplossingen? Neem dan contact met ons op. We bieden u graag ondersteuning bij het brandveilig, thermisch en akoestisch isoleren van uw project.

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw industrie-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die uw wenst.