Proces-apparatuur

Proces-apparatuur

Proces-apparatuur

Warmtewisselaars, kleine vaten, turbines en meer

Een isolatieoplossing voor ieder project...

Naast de belangrijkste industriële procesonderdelen zoals ketels, tanks, schoorstenen en leidingwerk, zijn er andere elementen in de installatie die bijzonder moeilijk te isoleren zijn. Warmtewisselaars, kleine vaten en turbines zijn een aantal voorbeelden waarvoor ISOVER oplossingen biedt. Met standaardproducten of maatwerk, kunnen we aan de eisen van elk project te voldoen.

Isolatie van proces-apparatuur en installaties

De ISOVER Industriële isolatieoplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

De oplossingen van ISOVER bieden zeer goede thermische prestaties. Zo bespaart u op de energiekosten van uw processen en verbetert u de efficiëntie. Daarnaast vermindert de geluidshinder vanuit industriële installaties door de hoge mechanische en akoestische prestaties van onze isolatiematerialen.

Isolatie van warmtewisselaars en kleine apparaten

Voor kleinere apparaten met moeilijk te isoleren oppervlakken zijn de flexibele, mechanisch gebonden producten zoals ISOVER TECH gaasdekens een uitstekende keuze. De TECH gaasdekens hebben en zachte en flexibele binnenzijde, die zich uitstekend aanpast aan rondingen en uitlaten. Het gaas zorgt ervoor dat de isolatie strak aangedrukt blijft op het geïsoleerde oppervlak. De bevestiging vindt plaats met laspinnen of stalen spanbanden.

Turbine isolatie

De isolatie van stoomturbines is ingewikkeld en stelt strenge eisen aan het isolatiesysteem. Niet alleen moet het systeem werken bij hoge temperaturen, ook de mechanische belasting die door hevige trillingen in de turbines wordt veroorzaakt vormt een uitdaging. Het antwoord ligt vaak in speciale industriële matrassen met een vulling van ISOVER minerale wol isolatie. De textielmatrassen zijn bestand tegen hoge temperaturen. En tijdens inspectie- en onderhoudswerkzaamheden kunt u ze gemakkelijk verwijderen.

ISOVER gaasdekens bieden een alternatieve oplossing voor installaties met hoge bedrijfstemperaturen. De U TECH gaasdekens zijn meer flexibel en elastisch dan traditionele steenwol materialen. En ze zijn geschikt voor temperaturen tot 620°C MST. De lichtgewicht U TECH Wired Mats bieden een lage thermische geleidbaarheid en zeer goede akoestische prestaties.

Wil u meer weten over onze industriële isolatieoplossingen? Neem dan contact met ons op. We bieden u graag ondersteuning bij het brandveilig, thermisch en akoestisch isoleren van uw project.

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw industrie-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die uw wenst.