Boilers en Ovens

Boilers en ovens

Boilers en ovens

Boilers, stoomketels en industriële ovens

Veeleisende toepassingen op het vlak van isolatie...

Boilers, stoomketels en industriële ovens zijn veeleisende toepassingen op het vlak van isolatie. Deze apparaten werken met zeer hoge temperaturen. Hierdoor is de voornaamste functie van het isolatiesysteem om de oppervlaktetemperatuur onder de 60°C te houden. En zo de (brand)veiligheid van personen te garanderen. Een goed ontworpen isolatiesysteem bespaart bovendien energie, beperkt de CO2-uitstoot en verbetert de efficiëntie van het proces.

Isolatie van stoomketels en industriële ovens

De ISOVER industriële isolatieoplossingen bieden voor iedere temperatuur (MST) de beste thermische prestatie, met hoog akoestisch comfort en maximale brandveiligheid.

Het ULTIMATE™ U TECH assortiment van ISOVER biedt een grote hoeveelheid isolatieproducten voor hoge temperatuurstoepassingen. U TECH combineert uitmuntende prestaties op het vlak van energiebesparing, lichtgewicht, flexibiliteit en processveiligheid. Gelden voor uw project mechanische eisen (hoge drukvastheid)? Dan biedt ISOVER ook een uitgebreide keuze aan steenwol platen en dekens.

Ketelwanden

Ketelwanden worden blootgesteld aan zeer hoge temperaturen van rond de 500 tot 600°C.  Hierdoor zijn ze volop onderhevig aan thermische uitzetting en krimp. Een licht en flexibel isolatiesysteem dat deze temperaturen verdraagt en thermische zettingen kan verwerken, biedt u een duidelijk voordeel. Het ISOVER ULTIMATE™ U TECH assortiment hebben we speciaal ontworpen voor het isoleren van deze hoge temperaturen. Het is licht in gewicht, flexibel, samendrukbaar en slug-vrij. En het zorgt voor een geweldige thermische isolatie van uw ketelwanden.

Gaasdekens en isolatieplaten

Binnen het U TECH assortiment vindt u gaasdekens en platen in verschillende diktes en prestatieklassen, die voldoen aan uw projecteisen. Voor standaard isolatiesystemen biedt ISOVER ook steenwol gaasdekens en platen met een hoge drukvastheid.

Isolatie van stoomketels

Het isoleren van stoomketels doet u bij voorkeur in meerdere lagen. Met overlappende naden om warmteverlies door koudebruggen te voorkomen. Wij bevelen voor de binnenste laag het gebruik van gaasdekens aan. De buitenlagen kunt u met zowel gaasdekens als platen isoleren. Wel moet u iedere laag eerst mechanisch bevestigen voordat u de volgende laag aanbrengt.

Wil u meer weten over onze industriële isolatieoplossingen? Neem dan contact met ons op. We bieden u graag ondersteuning bij het brandveilig, thermisch en akoestisch isoleren van uw project.

ISOVER ULTIMATE industriële isolatie

ULTIMATE™ is een nieuwe generatie minerale wol die de gebruiksvoordelen van glaswol combineert met de brandwerende eigenschappen van steenwol. ULTIMATE biedt zeer hoge thermische en akoestische prestaties en is eenvoudig te vervoeren, op te slaan en te verwerken.

  • Onbrandbaar volgens Euroklasse A1
  • Tot 40% lichter
  • Tot 60% minder transport- en opslagvolume door gecomprimeerde verpakking
  • Eenvoudig te installeren, dankzij lichte en flexibele eigenschappen

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw industrie-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die uw wenst.