U Protect 4.0 brandwerende isolatieoplossingen

Brandwerende isolatieoplossing U protect

Brandwerende isolatieoplossing U protect

Passieve brandveiligheid voor luchtkanalen en leidingen

​Als brandveiligheid een rol speelt...

Het U Protect 4.0 isolatiesysteem gebruikt u voor de isolatie van luchtkanalen en brandwerende doorvoeringen.  U Protect 4.0 biedt een hoge passieve brandwerendheid en is de beste manier om een brandveilig gebouw te realiseren. U Protect 4.0 isolatie bestaat uit ULTIMATE™ minerale wol. Dit combineert brandwerende eigenschappen voor luchtkanalen en leidingen met thermische en akoestische prestaties.

Brandwerendheid is van groot belang wanneer u luchtkanalen en leidingen door wanden en vloeren aanbrengt, die ontworpen zijn om als brandscheiding te dienen. Naast de kanalen en leidingen moeten hier ook de doorvoeringen zelf aan hoge brandwerendheidseisen voldoen. Hiervoor is U Protect de juiste oplossing.
 

Eigenschappen van U Protect 4.0

U Protect 4.0 voldoet aan de hoge brandveiligheidseisen. U Protect HVAC brandwerende isolatieoplossingen:

  • Zijn tot wel drie keer lichter dan traditionele oplossingen
  • Zijn eenvoudig te installeren
  • Bieden zeer goede brandwerende, thermische en akoestische isolatie
  • Bieden optimale brandwerende waarden voor ventilatiekanalen
  • Kunnen worden ingezet voor zowel ronde als rechthoekige kanalen

Compleet brandveilig isolatiesysteem

U Protect 4.0 brandwerende isolatie voor luchtkanalen is een compleet systeem dat tot wel 3 keer lichter is dan traditionele oplossingen. Hierdoor kunt u het systeem eenvoudig installeren en bevestigen met een lichtere ophangconstructie. Voor rechthoekige kanalen gebruikt u U Protect Slab 4.0 Alu1 isolatieplaten. Voor ronde kanalen werkt u met U Protect Wired Mat 4.0 Alu1. Samen met Protect Fire Screws, Protect BSK lijm, Protect BSF kit en Protect Black Tape vormt het een compleet systeem voor optimale brandveiligheid. Lijm en kit zijn alleen nodig bij doorvoeringen van wanden en vloeren.

Voor brandwerende doorvoeringen van sanitaire leidingen kan u de schalen U Protect Pipe Sections Alu2 gebruiken.

 

  
U Protect 4.0 Rectangular Fire Ducts
 
U Protect 4.0 Circular Fire Ducts

Referentieprojecten - Ontdek onze wereldwijde referenties.

Laat u inspireren door deze referentieprojecten. Hier ontdekt u of onze producten ook de oplossing kunnen zijn voor uw HVAC-isolatievraagstuk.

ISOVER heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit en klantentevredenheid. Dit biedt u bij het ontwerp van uw project de zekerheid die u wenst.